sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Stora Herrö, Espoo

Stora Herrö on varsin makea paikka, jos haluaa tehdä esimerkiksi päivän purjehduspiknikin Helsingistä tai Espoosta. Matkaa ei tule hirveästi (ei ole nyt lokikirjoja ulottuvilla, että voisin olla täsmällisempi, mutta Internetin ja merikorttien ihmeellinen maailma varmaankin auttaa) eli vähän voi purjehdeskella ja sitten suunnata kohti sitä tärkeintä funktiota. Saarella on mahtavat grillipaikat, joita on itse asiassa useampikin eri puolilla saarta. Grillipaikkojen lähellä on puukatokset, joissa on sitten kirveelle töitä. (Saa siis pistää puuta hieman pienempään olomuotoon.) Joka tapauksessa, jos pitää grillaamisesta tulella, ja istumisesta nuotion äärellä hieman sivistyneemmin (siistimmin?), niin tämä saari soveltuu siihen mainiosti.
Olimme kesän lopulla Stora Herrössä kahdesti. Kerran yritimme mennä sinne, mutta pohjoistuuli oli niin kova, että vene olisi melko varmasti tuuppautunut vasten korkeaa laituria ja muita veneitä. Eräänä perjantaina ehdimme laituriin puolen päivän aikaan, ja pian laituri olikin sitten täynnä viikonlopun viettäjiä. Toisen reissun saarelle teimme piknik - tyyliin, eli taas puolen päivän aikaan sunnuntaina, jolloin laituri oli ihan tyhjä, ja paistamaan makkaroita nuotiolle.



Saari kannattaa rymytä perinpohjin. Saarella on sekä kallioisia rantoja että pätkä ihanaa hiekkarantaakin; puinen näkötorni, jonne kiipeämällä näkee hyvin kaunista saaristomaisemaa, ainakin tänä elo-syyskuun vaihteessa hirvittävän paljon mustikoita ja puolukoita--
Toivottavasti menemme veneellä Stora Herröhön ensi kesänä oikein suurella porukalla!

0 kyttääjää:

Lähetä kommentti