sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Mikkeli part 2

Mikkelin iltaohjelman suhteen suuntasin ensin sokkotreffeille kääntäjäkollegan kanssa jo aiemmalta reissulta tutuksi tulleeseen Gastropub Einoon, jossa on muuten ihan kiva valikoima puna- ja valkoviinejä. S-asiakasomistajahintaan sain pullon hyvää Shirazia 22€ - harmi vain, ettei seurani juonut punaviiniä, joten olin sitten taatusti melko tillin tallin pullollisen yksin joutuani. (Ja kaksi 24 cl:n lasillista olisi tullut kuitenkin melkein samanhintaiseksi...) Einossa on yläkerta, jossa on kuulemma viikolla bändejä ja esimerkiksi stand-uppia, ja alakerrassa viinikellari, jota voi varata. Yläkerrassa en muistanut käydä, em. syystä johtuen.

Yritin hieman pongailla, olisiko missään ollut live-musiikkia tarjolla (MAMK:n festareilla esiintyi kyllä bändejä, mutta se oli siihen hetkeen auttamattomasti liian syrjässä), ja Naisvuoritalolla käy myös ihan kohtalaisia suomalaisia esiintyjiä, mutta tällä kertaa musiikkiohjelma tuli mieleen hetken liian myöhään.

Jokseenkin nuoruuden reittejä noudattava reitti oli seuraavaksi legandaariseen Keskusbaariin, siitä Club Wilhelmiin, jossa olisi pitänyt olla livebändi, mutta ainakaan sillä tunnilla musiikkia ei ehditty soittamaan. Seuraavaksi huiman pitkän näköiseen jonoon Sokoksen Night Vaakunaan - katsoin oikein kellosta aikaa, että 15 minuutin jonotuksen jälkeen olimme melkein etuovella.

Vinkkinä 40plusmiinus-ikäisille naisille mikkeliläisen yöelämän suhteen voisi sanoa sen, että pysykää kotona - there's nothing for you - ellei sitten satu olemaan kiinnostuneempi nuhruisista karaoke-pubeista ja räkälöistä.

Ihan kivoimpia juttuja Mikkelissä on taasen - toriremontin valmistuttua - kesällä ja ilmeisesti nyt vielä syksylläkin ympäri vuorokauden auki oleva torikahvila, jossa oli vielä mukava turista pari tuntia viimeisen yökerhon sulkemisen jälkeen. Sen verran viileä yö oli, että pöydät olivat kuitenkin tyhjiä meitä lukuunottamatta.

---
Yllätyksenä rautatieasemalla oli se, että iltapäivän Lahteen menevä Pendolino oli täynnä! Paikkoja oli tasan yksi ja sekin olisi ollut ensimmäisessä luokassa. Joten emme päässeet lähtemään suunnitellusti kolmen maissa, vaan tapoimme aikaa Amarillossa lounaalla ja päätimme odottaa seuraavaa bussia. Amarillo on ihan torin reunalla, entisen Suomalaisen kirjakaupan tiloissa (ja mitä liikkeitä siinä on milloinkin ollut) - alakerrassa on pubin puoli ja yläkerta oli todella siisti ja kauniisti valaistu. Olkoonkin ketjuruokaa (River Fish-lohta ja chevre-salaattia), mutta takuuhyvää, annokset takuuisoja ja palvelu oli todellisen first class!

---
Tällä hetkellä nökötän siis tappamassa aikaa (aika-parka) ja odotan bussia Lahteen. Mikkeli saa levätä rauhassa seuraavaan kertaan asti.

1 kyttääjää:

Ira V kirjoitti...

Mulla on sulle jotain mun blogissa.

Lähetä kommentti