lauantai 20. kesäkuuta 2009

Högsåra

Högsåran saaren tunnistaa parhaiten sen kolmesta suuresta tuulimyllystä, joiden nimet ovat Ilo, Frej ja Flora. Saari on lyhyen purjehdusmatkan päässä Kemiönsaarelta ja Kasnäsin satamasta, joten Högsårassa on tullut käytyä muutaman kerran sekä elokuussa 2008 että kesäkuussa 2009 - oikeastaan yritimme päästä sinne myös juhannuksena, mutta satama oli aivan täynnä. Lisäksi Högsårassa on toinen satama lähempänä kylää

Vierasvenesatama sijaitsee Kejsarholmenissa, Keisarisatamassa, jossa on lisäksi toooooodella matala uimaranta ja Jungfrusundin museo - rannassa olevaa saunaakin voi varata. Satamassa on pieni kioski, josta saa pientä syömistä ja juomista, myös siideriä ja olutta. Laitureissa ei ollut poijuja, eli ankkuri piti viritellä veneen taakse. Lahdella on kelluva septitankin tyhjennyspaikka, joka toisella vierailullamme döffäsi ihanasti kesäkuun kuumuudessa, mutta ei kai se niin normaalisti tee!

Keisarinsatamasta kannattaa ehdottomasti kävellä kylälle. En osaa sanoa, miten pitkästi matkaa on, yli kilometri kuitenkin, mutta se kannattaa, sillä lopussa voi palkita itsensä Farmor's Cafessa! Paikka on todella idyllinen kahvila, jossa voi nautiskella kesäisestä päivästä niin hyvän ruuan kuin ihanien leivosten kera, tai jos sattuu olemaan sateisempaa, niin sisälläkin voi istua.



0 kyttääjää:

Lähetä kommentti