perjantai 15. heinäkuuta 2011

Barcelona osa 1 - kiltti ja viaton

Olin Kiinanmatkan jälkeen pari viikkoa Lahdessa (Tampereen turneella tosi eräänä viikonloppuna), ja vaikka koko ajan tiesin, että menen "jonnekin" Välimerelle, niin varasin lennon Barcelonaan vasta viikonloppua ennen h-hetkeä. (Enkä jaksa kertoa loppua Kiinanmatkasta, koska se oli hyvin raskasta.) Itse asiassa katsoin myös äkkilähtöjä, mutta niissä on suurimmassa osassa se kökkö puoli, että hinta on kyllä per henkilö, mutta oletuksena pitäisi olla aina kaksi henkilöä per huone. Ja oikeastaan, ensin tarkoituksena oli lentää Malagaan, koska löysin halvan lennon, mutta mietittyäni yli yön, halpa lento olikin jo mennyt, ja otin sitten yhdensuuntaisen lennon Barcelonaan.

Kävelin aamulla kotini lähellä olevalle pysäkille, josta pääseen suoraan lentokentälle. Oikaisin metsän kautta, jossa törmäsin kettuun ja pupuun. Heti päästyäni pysäkille alkoi sataa vähän, sitten salama iski johonkin lähelle ja häikäisi silmät, ja sen jälkeen alkoi sataa kaatamalla. Pysäkillä ei tietenkään ollut minkäänlaista katosta, joten olin läpimärkä päästessäni bussiin, ja niin oli kankainen laukkunikin.

En ole lentänyt Air Balticilla aiemmin, mutta olen kyllä kerran varannut Air Balticin lennon joutuen sitten perumaan sen sairastumisen vuoksi. Air Balticin sivustojen "takuut" ovat kyllä hyvät, siellä on mm. takuu siitä, että jos lento myöhästyy tunnin päämäärästään, niin siitä saa kohtalaisen rahallisen korvauksen. Ja itse sain rahat takaisin nopeastikin toimitettuani lääkärintodistuksen Air Balticin vakuutusyhtiölle. Muuten en nyt sitten osaa sanoakaan, että lennänkö Air Balticilla toista kertaa. Lähtöselvitykset olivat aivan onnettomat Helsinki-Vantaan lentokentällä, ja loppujen lopuksi kun olin suunnitellut olevani kentällä tarpeeksi ajoissa, että ehdin katsoa muutaman työprojektin loppuun, niin varaamani kaksi tuntia menikin sitten minimaalisen lyhyessä jonossa lähtöselvityksessä. Ja olisihan se ollut ihan kiva, jos olisi edes kahvin saanut ilmaiseksi siellä lennellessä ja kuunnellessa lentoemäntien uskomattoman huonoa englantia.

Kentällä tuttu ääni napautti olkapäähäni - oli mukava yllätys nähdä pitkästä aikaa tätini perheineen aivan sattumalta kentällä! Valitettavasti he eivät olleet matkalla Barcelonaan vaan Kööpenhaminaan.

Air Balticin lento meni Riikan kautta. Varsinaista vaihtoaikaa Riikassa ei ollut, sillä sama kone purki lastinsa Riikaan ja jatkoi sitten Barcelonaan.

Barcelonan lentokentällä oli selvät opasteet, mutta etsin vähän aikaa junaa, millä pääsisin kentältä pois, mutta - opasteista huolimatta  - en sitä löytänyt. Kentältä on kuljetukset keskustaan (Plaza Catalunyalle, joka on aukio tunnetun Las Ramblasin toisessa päässä, ja keskeinen sijainti kaikin puolin), ja matka maksaa 5,30 euroa. Tuo on tietenkin kätevää, mutta jokin N-busseista (ehkä 17, jos muistan oikein) menee saman matkan 1,35 euron hintaan. Junan pitäisi maksaa jokseenkin saman verran.

Jatkoin Catalunyalta metrolla Puig i jonnekin, joka oli hotelliani lähimpänä oleva pysäkki. Metrolippu maksaa 1,45 euroa huolimatta matkasta tai linjoista. Automaateista voi myös ostaa erilaisia lippuja, kuten 10 kerran tai viikon tms. lippuja. Metro toimii siellä ihan täsmälleen samalla tavalla kuin muissakin suurkaupungeissa, tosin jotkut siirtymämatkat ovat todella pitkiä maan alla vaihtaessa linjaa toiseen.

Minulla oli varattu huone Accor-hotelliketjuun kuuluvassa Ibis Meridiana-hotellissa, joten ensimmäisen yön vietin siellä. (Tuo Ibis-hotelliketju on sellainen idioottivarma valinta, missä sitten liikkuukin Euroopassa tai maailmalla - halpa ja hyvä, tosin hotelleittain hieman palvelut vaihtelevat. Tähtimäärältään 2-3, mutta mitään ikäviä yllätyksiä ei pääse sattumaan.) Metroasemalta oli ehkä hieman liian pitkä matka hotellille, sillä laukkuni oli tosi painava eikä siinä ollut pyöriä alla. Hotellin sijainti oli kyllä muuten aivan mahtava, se sijaitsi Heron City -nimisen keskuksen kyljessä, joka oli täynnä erilaisia ravintoloita ja liikkeitä, sekä suuri El Corte Ingles-tavaratalo näkyi vastapäätä huoneeni ikkunaa. Kävinkin tavaratalossa kuolaamassa ruokaosastoa ja ostamassa hieman syömistä hotellille. Olin sen verran väsynyt töiden takia valvottujen öiden jälkeen, että söin illallista hotellin ravintolassa, naputtelin hieman töitä ja kävin nukkumaan tosi ajoissa.

(Jostain syystä kaikki linkit eivät tule näkyviin tässä, joten lisään linkit myöhemmin.)

0 kyttääjää:

Lähetä kommentti