tiistai 18. joulukuuta 2007

Joulun odotusta Kentuckyssa

Pari yötä tullut jo vietettyä täällä Amerikan mantereella Kentuckyssä. Ilma on aika samanlainen kuin Suomessa, muutama aste pakkasta, muttei ole lunta. Kierrettiin illalla katselemassa talojen jouluvaloja - ne ovat mahtavia! Kaikilla ei niitä tietenkään ole, mutta niillä, kellä on, niin on joko "hyvänmakuisesti" pensaat ja puut koristeltu tai sitten pihalla on koko hoito kameleista ja joulupukista lähtien. Toisaalta se on niin kitchiä että se on melkein tyylikästä. Kauppojen joulukoristeet ovat jotain sellaista, mitä ei pysty edes kuvittelemaan... Vaikken ole joulutyyppi, niin tekisi niin paljon ostella kaikkia ihania joulukoristeita. Ja kuka on sanonut, että kuuseen laitettavan pallon pitää olla pieni? Miksei se voi olla aivan hillitön? Se on! Iso!


Kaupoissa on muuten kinkkuja ihan yhtä lailla niin kuin Suomessakin, tosin niitä on myös pieniä. Rinnalla tietenkin kalkkunaa, mutten tosiaan tiennyt, että kinkku on täälläkin jouluruokaa. Ostettiin sellainen pieni kinkunpala ja tietenkin sinappia ja tänään teen bataattilaatikkoa. Piparkakkutaikinaa ostin myös, se oli ihan loppu koko kaupungista, eikä valmiita pipareita ollut. Enkä jaksa vääntää alusta lähtien taikinaa itse.

Sen suurempia gourmet - elämyksiä en vielä ole ehtinyt kokea, pari kertaa ravintolassa syömässä ja yksi hampurilainen...

Kuolluttahan täällä nyt on niin kuin Suomessakin talvella. No, aika menee tässä nyt odotellessa kun lähdetään ajelemaan kohti Miamia.

0 kyttääjää:

Lähetä kommentti