torstai 20. joulukuuta 2007

Smaragdi Atlantassa

Nashvillestä eteläänpäin maisema alkaa muuttua aika nopeaan jyrkäksi ja pimeää tuli jo neljän jälkeen. Liikennettä oli silti paljon ja kuten tavallista, rekkoja rekkojen jälkeen, joka puolella. Yleensä moottoritie on kolmekaistaista, ja rekat menevät kahdella oikeanpuolimmaisella. Ajoin parisataa mailia, annoin autolle kenkää 90 mailin nopeudella. Chattanoogaa lähestyessä korvat alkoivat napsua ja olo oli kuin hississä, kunnes tajusin, että ajamme Appalakkien rinnettä alaspäin. Huhuu! Onneksi ei ollut pakkasta eikä tie jäässä! Teiden varrella oli useita ylöspäin nousevia hiekkaramppeja, jonne rekka, joka menettää jarrunsa, menee pysähtymään.


Chattanooga oli suuri kaupunki kauniin Tennessee – joen varrella, joka sekin oli niin leveä, että se näyttää järveltä suomalaisessa mittakaavassa. Paikka vaikuttaa ihan mukavalta, ehkä joskus olisi aikaa tutustua siihen. Ainakin siellä olisi tekemistä sellaisella outdoors – tyypille!

Atlanta on keskustan kooltaan samankokoinen kuin Helsinki mutta metropolialueella asuu saman verran porukkaa kuin Suomessa. Niin ollen Atlanta onkin Amerikan 9. suurin metropolialue. Sen kyllä huomaa kaupunkia kohti ajaessa, että suuri paikkahan se on! Saavuimme perille puolen kahdeksan maissa illalla. Tom tom ei suostunut yhteistyöhön, joten olimme pelkästään suuripiirteisten ajo-ohjeiden varassa hotellille. Etsittiin oikeaa exitiä ja vihdoin löysimme Crown Plaza – hotellille Atlantan ydinkeskustaan. Alueen nimi on Buckhead ja se on täynnä pilvenpiirtäjiä, hotelleja ja suuryrityksiä. Ihan hienoahan täällä on jos pitää kaupunkimaisemasta. Sitä toljotellaan Crown Plazan 9. kerroksen ikkunasta. Hotelli on hieno mutta halpa! Söimme illalliseksi hampurilaiset alas massuun kahdella Miller laitilla yhteensä 30 dollarilla ja sitten nukkumaan. A la carte - aamupala kuului huoneen hintaan, eli vedin Tuscan omelettia ja mehua, kahvia ja hedelmäsalaattia.

Äsken käytiin viereisen businessrakennuksen kuntosalilla (sauna ei olleet päällä plaah) ja edessä olisi 462 mailia ajoa kohti Orlandoa.

Pakko kehaista: Sain joululahjan Scottsville Roadin liikennevalojen ruuhkassa: minua varten suunniteltu SMARAGDIriipus, jossa on myös pieni timantti sen smaragdin yläpuolella! Tämä siksi, että silmäni ovat kuin SMARAGDIT!

0 kyttääjää:

Lähetä kommentti