maanantai 20. lokakuuta 2008

Houston, no problem

Ajattelin kirjoittaa matkasta tänne, mutta se ei tunnu enää tärkeälle, vaikka matkalla olo onkin tärkeä väline perille pääsemiseksi. Loputtomat tunnit Oslossa ja yö Lontoossa kuuluivat matkaohjelmaan, kunnes pääsin perjantai-iltana vihdoin Houstoniin Washingtonin kautta. Lämmintä täällä on reilusti yli 20 astetta, ja olin jo eilen makailemassa ja lueskelemassa poolilla. Altaan vesi on jääkylmää, ja seinän takana meksikaanot vasta rakentavat talon toista puolta. Sinne suuntaan kohta, kunhan saan aamuhommat täällä sisällä kuntoon.
Kävimme ostamassa ruokaa Central Marketista, joka oli elämäni suurin ruokakauppa tähän mennessä. Pelkkä ensimmäisenä ollut vihannes-ja hedelmäosasto oli Suomen Prisman kokoinen. Sama kokoteema toistui niin kala-, liha- kuin viiniosastollakin. Central Marketin idea on tarjota luomu- ja lähiruokaa, joten siellä on hieman kalliimpaa kuin tavallisessa ruokamarketissa. Päivän ruoka-annokset olisi jo voinut kuitata kaupassa tarjottujen maistiaisten kanssa - tuoreesta ananaksesta pumpkinhilloon ja viiniin sekä tietenkin erilaisia leipiä ja keksejä kyytipojaksi.
Viikonloppuna ei nyt vielä ehtinyt hirveästi mitään, se oli lähinnä toipumista aikaerosta, joka tarkoittaa sitä, että sitten, kun silmä alkaa luppaisemaan, niin se ei pysy auki millään. Osittain tämä kaupunki on tuttu viime kesän reissulta. Kauhea betoniviidakko, kaunista täällä ei siis ole millään, ja en tiedä onko se Ike-hurrikaanin jäljiltä vai miten, mutta aika moni paikka rempsottaa. Suunnitelmissa on ainakin ensi viikonloppuna mennä katsomaan amerikkalaista jalkapalloa, ehkäpä standuppia, sitten suunnittelen vierailua viereiselle museoalueelle, ja haluaisin käydä myös Houston Space Centressä. Jep, mutta nyt voisi alkaa suunnistaa tuonne altaalle ;)

0 kyttääjää:

Lähetä kommentti