maanantai 27. lokakuuta 2008

Lihataivas

Oli mukava viikonloppu. Perjantaina käytiin syömässä paikassa, minkälaisista olen kuullut, mutten ole ollut itse ennen, eli brasilialainen churrascaria Nelore eli kotoisasti puhumme kukkarasiasta, enkä tosiaan tiedä miten tuo äännetään. Idea paikassa on se, että ravintolassa on aluksi salaattipöytä (ja mikä salaattipöytä! siellä oli viiriäisenmunia ja salamia ja prochuttoa ja juustoja ja vaikka mitä) ja sitten sellaiset ukkelit kiertävät pöytien välissä ja tarjoilevat sulle erilaisia lihoja niin kauan kunnes käännät sellaisen punaisen lätkän pöydälle, ettet nyt jaksa enempää. Eli lihaa leikattiin sun lautaselle koko ajan! Nam!! Ja siellä oli kaikenlaista mahdollista lihaa, mitä voit kuvitella! Söin jopa kanan sydäntä, joka oli ihan hyvää! Varmaan turha sanoa, että mä olin ihan taivaassa - sellainen lihan ystävä kun olen! Koko hinta kahdelle 150 dollaria, joista paikan halvin viini maksoi kuitenkin yli 40 dollaria.

Lauantaina oltiin Houston Hard Rock Cafessa syömässä. Siellä oli varmaan kaikilla synttärit, eli jossain vaiheessa viereisistä pöydistä alkoi kuulua hirvittävä huuto ja sitten huudettiin ja taputettiin Happy birthday to you - laulu (ei laulettu) ja sankarit saivat säkenöivät juomat hyppysiinsä. Jo ennen viidettä synttärihuutoa oli jo aika koominen olo...

Eilen oltiin katsomassa amerikkalaista jalkapalloa, Houston Texans vastaan Cincinnati Tigers, stadionin ylimmällä rivillä, josta kyllä näki koko kentän oikein hyvin. Pelihän sinällään oli aikamoinen elämys, vaikka se eteni tosi hitaasti - reilun tunnin sisällä pelattiin siis kaksi vartin erää --- voidaan siis puhua hitaasta! Enkä mitään ymmärtänyt, pitihän niiden pelaajien kai edetä joitakin tiettyjä jaardimääriä... mutta hauskaa oli. Pelialueelle tullaan muuten jo aamusta redneck - truckien kanssa tailgate - parkkiin ja siellä grillataan niin kuin seriously. Tyypeillä on mukanaan mielettömät grillit, grillattavat, omat teltat, omat musiikit, omat telkkarit ja sitten ollaan siellä kaikkien tuttujen kanssa nautiskelemassa pelien etkoista. Me päästiin tuota touhua katsomaan vain kaukaa.