maanantai 2. marraskuuta 2009

Cane Garden Bay, Tortola


Cane Garden Bay Jost Van Dyken Little Harbouria melkein vastapäätä oli meille vain päivän visiitin pituinen, lähinnä siitä syystä, että siellä on PANKKIAUTOMAATTI! Ja matka Little Harbourista oli "liian lyhyt", että olisimme voineet sinne jäädä yöksi. Lahteen meneminen oli ohjeen mukaisesti vihreiden ja punaisten poijujen välistä, mutta mitään poijuja emme nähneet, eikä niitä ollutkaan. Niin ollen menimme enemmän vasemmanpuoleista rantaa sisään lahteen. Poijut olikin sitten siirretty rantaan. Toki niin lukee monissa purjehdusohjeissa, koska poijut ovat sinällään yksityisiä - niitä ei ylläpidetä virallisilta tahoilta. Mutta onneksi emme törmänneet mihinkään riuttaan, jännitti silti tuntematon paikka.
Lahti oli kuitenkin hyvin eloisa, siellä oli useita ravintoloita ja hotelleita, jotka tuntuivat tähän mennessä olevan eniten panostaneita paitsi ulkomuotoon, niin myös asiakaspalveluun. Viikon alussa näki oikeasti ihmisten tekevän työtä.
Me kävelimme ihanaa, kaunista hiekkarantaa pitkin ja karkuun sadekuuroa Myett's Garden and Grille - nimiseen ravintolaan. (Pankkiautomaatti sijaitsee ravintolan takana olevan lahjatavaraliikkeen takana.) Söimme siellä lounasta ja asiakaspalvelu oli iloista ja vähemmän "neitsytsaarelaista", johtuen ehkä siitä, että baarin täti ei tainnut olla paikallisia. Asiakaspalvelun taso, ystävällisyys ja hymyileväisyys on hyvin kotoisaa (suomalaista), joten sopeutuminen ei tänne olle vaikeaa - mitään ylimääräistä ei asiakkaan vuoksi tehdä. Tipit myöskin saattavat kuulua laskuun automaattisesti (se näkyy kuitista), jos ei, niin tippaussysteemi lienee samanlainen kuin Amerikassakin. En ole varma, mutta tippasimme samaan tyyliin. Minun lounaani oli oikein herkullinen conch soup (sellainen etana joka asuu simpukan sisällä, nam!) ja T taisi syödä sellaista taikinapalloa, johon oli leivottu sisään kanaa ja vihanneksia, en muista sen nimeä nyt, ruualla on oma nimensä. Se oli hieman tulista ja myös oikein hyvää. Ravintola oli todella viihtyisä, oikea viidakko palmujen ja trooppisten kasvien alla! Olisin voinut jäädä sinne kauemmaksikin aikaa, ja toivottavasti palaamme sinne pian yli yön vierailulle!
Cane Garden Bay oli siis varsinainen metropoli monen päivän jälkeen! Siellä oli kauppoja hieman enemmänkin, ja ruokakauppa oli tietä ylöspäin Myett's - ravintolan kohdalta. Kauppa oli pieni, mutta äärettömän siisti ja hyvin varusteltu, hyllyt kattoon asti elintarvikkeita ja kaupan vierellä oli pankkiautomaatti. Hinnatkaan eivät tuntuneet niin kalliilta, joten täydensimme hieman veneen viini- sekä naposteltavavarastoa.

0 kyttääjää:

Lähetä kommentti