maanantai 17. elokuuta 2009

Suomenlinna

Suomenlinnassa ollaan käyty tänä kesänä monesti purjeveneellä, koska se on hyvän purjehdusmatkan päässä, jos haluaa tehdä vain sellaisen pienen reissun tai viedä ihmisiä sellaiseen paikkaan, jossa on kaikkea. Paikkoja Suomenlinnan satamassa on riittävästi,  40, ja meille ei ole kertaakaan tullut sellaista tilannetta, ettei oltaisi päästy, tosin liikenteessä on oltu paitsi aikaisin niin myös kesäkuun alussa ja elokuussa, eli pahimmat ruuhkat olemme onnistuneet välttämään. Uskon kyllä, että kovimpana sesonkina siellä on ruuhkaa. Satamassa on aisakiinnitys.
Satamassa on todella hyvät palvelut; Bar Valimon viereltä löytyy ruuan, juoman ja pikkunaposteltavan (terassilla tai sisällä) lisäksi siistit vessat, ihana sauna ja suihkut, pesukone purjehtijoiden käyttöön; ja itse saarellahan on katseltavaa ja tutustuttavaa moneksi päiväksi. Saarella on myös pikkuruinen Siwa, ja jos tosiaan tuntuu siltä, että pitää päästä supersivistyksen pariin, niin sehän on Helsingissä, herranjestas! :) Lautalla yli vaan! Yöpyminen Suomenlinnan satamassa on kuitenkin elämys; siellä on kaunista ja rauhallista ja samalla tuntee olevansa keskellä historiaa.
Satamamaksu Suomenlinnassa on 17 euroa ja sähköstä maksetaan erikseen. Myös lyhyemmästä vierailusta pitää maksaa.
Suomenlinnassa olemme suunnitelleet monesti piknikkiä, mutta jokaisessa vaiheessa olemme olleet sen verran ryvettyneitä, että kaapista on kaivettu hieman hienompaa päälle saunan jälkeen, ja tehty ruokaa joko veneessä  - ja viimeksi nälkäisinä suuntasimme hieman kauemmas Kustaanmiekan saareen Walhalla - ravintolaan, jossa söin aivan taivaallista nieriää! Sanattomaksi jäin enemmän tai vähemmän, palvelu oli erinomaista ja ympäristö on tietenkin aivan uskomaton.



Helsingin auringonlasku Suomenlinnasta kuvattuna
Olemme käyneet aiemmin syömässä edellisenä kesänä Pizzeria Nikolaissa, joka on auki ainoastaan kesäaikaan, ja kesäisin siellä on ruuhkaa - mutta pizzan odottelu kannattaa - se ON hyvää - varsinkin jos ottaa paikan erikoisuuden, johon tulee smetanaa ja suolakurkkua.

0 kyttääjää:

Lähetä kommentti