sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Hotelleja Shanghaissa

Olimme kahdessa eri hotellissa yhdessä Shanghaissa. Ensimmäinen oli Belgravia Serviced Residence, joka on siis tavallaan korkea huoneistohotelli. Huoneistossamme oli makuuhuone, olohuone, keittiö kaikkine vermeineen (tosin astioita oli ihan vain muutama), parveke, 2 vessaa ja kylpyhuonetta. Huoneistossa olisi varmaankin ollut myös toinen makuuhuone, mutta sen ovi oli laitettu lukkoon. Huoneiston sisustus oli moderni ja oikein tyylikäs, hyvin minun makuuni!

Belgravian palvelu tiskillä oli ystävällistä, mutta heidän englannin kielen taitonsa aiheutti sen, että asiaa sai jauhaa jonkin verran aikaa, ennen kuin se meni läpi. (Oma kiinan taitoni ei ole vielä niin hyvä! :) ) Hotellin alakerrassa oli hyvin pieni ja nuhruinen ravintola, jota emme kokeilleet. Leffoja sai vuokrata 10 RMB:n maksulla respasta. Huoneisiin kuului jokapäiväinen siivous, ja siivooja tuli sisään hyvin päättäväisesti, vaikka ovella olikin do not disturb - lappu.


Belgravia Serviced Residencen iloisen värinen keittiö. Ihastuin tuohon suureen tiskialtaaseen, vaikkei sille ollutkaan käyttöä tiskien puuttumisen vuoksi.

Hotellin lähellä oli paljon muita hotelleja (Holiday Inn), muutama kahvila ja pikkukauppa, mutta varsinaisesti alueella ei ollut mitään muuta kiinnostavaa, että siellä olisi jaksanut turisteilla sen enempää.

Emme saaneet VPN-yhteyttä toimimaan monista yrityksistä huolimatta (toimi kuitenkin hyvin viereisessä kahvilassa), joten siitä hermostuneena päätimme siirtyä Oriental Riverside Hotelliin, joka on neljän tähden hotelli. Hotellin sijainti on erinomainen, se on aivan Huangpu - joen rannalla, ja rannassa on kävelykatu, joka on täynnä ravintoloita, ja sieltä voi lähteä esimerkiksi jokiristeilylle. Kongressikeskus on aivan hotellin vieressä niin että hotellin aula on samassa yhteydessä kongressikeskukseen. Lisäksi ihan vieressä on suuri Oriental Pearl -torni ja 10 - kerroksinen Super Brand Mall - ostoskeskus, joten pelkällä hotellin sijainnilla pärjää jo hyvin pitkälle, ja liikkumaan pääsee aivan mainiosti kävellen.

Oriental Riverside hotelli, taustalla näkyy Oriental Pearl - torni

Hotellissa oli useampi ravintola, joista kokeilimme vain aulan suurta kahvilaa (mielestäni oli hieman hölmöä, ettei aulassa ollut varsinaista lounge - aluetta, vain todella suuri kahvila. Lisäksi söimme toooooodella kalliin aamiaisen (ei siis kuulu huoneen hintaan) kerran, jonka laatu ei todellakaan vastannut hintaa, ja Suomessakaan ei olisi yhdestäkään hotelliaamiaisesta joutunut pulittamaan niin paljon.


Oriental Riverside - hotellin huone

Ilmeisesti koska hotellin tähtimäärä on niin korkea, niin huonepalvelu ravasi ovella tai soitteli puhelimella koko ajan. Onko pyykkiä, onko huone siivottu, pitääkö huonetta siivota tänään, tulisivat avaamaan sängyn ja sulkemaan verhot... Toki olimme normaalia pidempään hotellihuoneessamme, koska tein töitä hotellilta käsin ja ulkona satoi koko ajan kaatamalla.

Molemmat hotellit olivat todella mukavia, mutta sen verran on tullut itsekin vietettyä myös "pakkoaikaa" hotelleissa, että kyllä kotona on vaan välillä hirmuisen kivaa!

0 kyttääjää:

Lähetä kommentti