keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Ihmisiä ja ajatuksia altaalla

Valkotukkainen äijä on altaalla jo kymmenestä asti kaljan kanssa, ja pöydällä on pieni radio. Äijä istuu aina pöydän ääressä aurinkovarjon takana. Äijä istuu siellä vielä iltapäivälläkin. Allasalue menee kiinni iltayhdeksältä.


"Hey how're ya doing?"

"Fine, fine, how're ya?"

"Your tan is looking much better today."

"Oh izzit, good."

"Yeah, you're not so red anymore."

Äijä istuu siellä vielä kun palaan lounaalta. Se käy länkyttämässä kaikkien kanssa. Se moikkaa kovaan ääneen aina kaikki jotka kävelee rauta-aidan toisella puolella. Mulla on kädessä dekkari, Hide. Walmartista ei löydy oikein muuta kuin Danielle Steel - hömppää tai sitten miesten vastaavaa vakoilusoopaa, jossa pannaan välillä liian hyvännäköisiä tyttöjä. En tosiaan pysty lukemaan riviäkään sellaista tekstiä. Kumpaakaan. Mä pidän huolen, etten lue dekkaria yhtään riviä, jos en ole altaalla. Vaikka tekisi mieli. Viiden dollarin dekkari ei haittaa, vaikka sen sivut menee tuhruun aurinkorasvasta, painomuste hieman leviää. Tuskin luen sitä enää toista kertaa kun tiedän kuka on murhaaja. En voi olla mahallani. Aurinkotuoleissa on reikiä ja kyynärpäät uppoavat rei'istä jos yritän lukea niin. Aurinkotuolin sijainnin valinta on tarkkaa. Jos olet portin vieressä, niin joudut avaamaan ovea koko ajan ihmisten unohdellessa avaimiaan. Liian lähellä opiskelijatyttöjä ei voi istua, koska siitä tulee maha kipeäksi. Pitää imeä koko ajan sisäänpäin. Eikä liian lähellä lapsia, koska lapset saattavat hymyillä sinulle tai tulla juttelemaan. Tai äitejä, koska heillä on maailmanomistajan elkeet. Niiden ympärillä on pieni kehä, halkaisijaltaan noin viisi metriä, ja ne ovat sen maailmankaikkeuden napoja. Ärsyttäviä pikkulasten äitejä. Olen niin hyvä. Niin yläpuolella. Minulla on hienot lapset. Ne eivät melua ja räpiköi säälittävissä uimarenkaissaan vaan osaavat uida. Muiden lapset ovat rumia, meluavia ja tyhmiä. Ikävä niitä omia ötököitä.

Käyn uimassa. Jotenkin ei vaan saa sellaista fiilistä, kun altaan keskellä, syvimmässä kohdassa, on vain 5 jalkaa vettä. Siinä altaassa ei tarvitse osata uida.

Lounaan jälkeen ei ole muuta paikkaa kuin portin vieressä.

0 kyttääjää:

Lähetä kommentti