perjantai 27. kesäkuuta 2008

Bowling Green, Kentucky



Bowling Green on pieni, lapsuudenkotini Mikkelin, kokoinen kaupunki Kentuckyn osavaltiossa, noin tunnin ajomatkan päässä Nashvillestä (Tenneseessä).

Bowling Greenin olennaisimmat asiat lienevät Greenwood Mall - ostoskeskus ja Historical Downtown - keskusta. Kaupungissa ei ole missään (paitsi vanhassa keskustassa) jalankulkukäytäviä, koska kukaan ei siellä kävele! Koska itselläni ei ollut autoa käytössä, niin useimpina päivinä kävelin eri paikkoihin (lähinnä ostoskeskukseen) ja sain kävellä pitkin ojanpohjia, tosin en monestikaan päässyt etenemään kovinkaan monta metriä, kun ihmiset pysäyttelivät autoja kohdalleni ja kysyivät, mikä hätänä!


Mahtava nähtävyys 65 - tien varrella Bowling Greenissä (exit 22) on Lost River Cave. Koska alue ei ole mitenkään vuoristoista tai suuria kiviäkään ei ole missään näkyvissä, niin ei voi oikein kuvitellakaan, mitä maa kätkee sisäänsä.

Lost River Cave - alueen alkupäässä on mylly, matkamuistokauppa ja jotakin tehtävää lapsille. Ryhmän kokoonnuttua kävelimme pitkin polkua, joka alkoi viettää alaspäin ja pitkin joen vartta, ja pian olimmekin suuren luolan suulla. Luolan suulla oli rakennettu suuri betoninen tanssilattia, jonka kattona oli luolan yläosa. Tämä oli siis ihan suosittu paikka pitää juhlia, ja menneinä vuosikymmeninä siellä oli pidetty tanssiaisia säännöllisesti.

Hyppäsimme veneeseen, jossa piti istua vastakkain ja pitää kiinni keskellä olevasta kaiteesta. Sitten päät piti laskea niin alas, että leuka otti polviin, sillä luolan etuosa oli todella matala. Sitten olimmekin luolassa sisällä! Se oli suoraan kuin niistä elokuvista, joissa luolan sisällä voi uida. Sinällään luolassa ei ollut mitään muuta nähtävää kuin itse luola, mutta oli sekin vaikuttavaa!

Luolalla oli pitkä historia - intiaanit olivat pitäneet siellä aikoinaan suojaa, sen jälkeen 1700 - luvun lopussa eurooppalaiset olivat rakentaneet luolan suulle myllyn. Lisäksi Jessa Jamesin väitettiin piilotelleen luolissa, kuten myös John Hunt Morgan joukkoineen.

0 kyttääjää:

Lähetä kommentti