maanantai 30. kesäkuuta 2008

Teksasissa kaikki on suurempaa

Kierrettiin viime viikolla vuokra-asuntoja Houstonissa. Systeemi - tämänkin suhteen - on hieman erilainen kuin Suomessa. Asunnot olivat kaikki vuokrataloissa, joista vuokrataan asuntoja maksimissaan vuodeksi kerrallaan ihmisille, jotka tarvitsevat työn vuoksi asuntoa. Jokaisessa näistä taloista oli alakerrassa concierge, joka otti meiltä henkkarit kopsattavaksi ja talteen kierroksen ajaksi. Tässäpä kokoelmaa siitä, millaista vuokra-asumislaatua voi saada. Kokoelma on sekalainen, eli kaikkia näitä palveluita ei ollut saatavilla joka talossa.

1. Concierge voi käyttää puudeliasi pissalla.

2. Uima-allas on täällä jokaisessa talossa muutenkin, mutta ne on aina aika matalia.

3. Talon oma elokuvateatteri mahtavin tv-istuimin, iso valkokangas. Paikan voi varata omaan käyttöön.

4. Täysin varusteltu kuntosali, jossa ohjattua jumppaa kolme kertaa viikossa.

5. Grilli pihalla josta voit vain unelmoida.

6. Starbucks - kahviautomaatti talon bisneskeskuksessa, jossa voi vetää kahvia niin paljon kuin haluaa.

7. Aamupalaa tarjoillaan aamuisin talon aulassa.

8. Voit jättää vaatteet talon omaan pesulapalveluun.

9. Oma viinikellari. Ei haiseva märkä kellari talon alakerrassa. Viinikellari!

10. Talon yhteinen kerhohuone, jossa järjestetään kerran kuukaudessa viininmaisteluita tai kokkauskursseja.



... Ja loppujen lopuksi, vaikka noiden vuokra-asuntojen vuokra ei ole edes hirvittävä, ottaen huomioon kaikki nuo palvelut ja se, että kaikki olivat uusia tai uudehkoja taloja. Saman verran maksan mun kolmiosta ja siellä ainut palvelu on kyttäävä talonmiesakka ja kaikista muista perkseistä saa maksaa! Niin että arvatkaa miten paljon v-tutuskäyrä nousi noita asuntoja kierrellessä. Ja vuokratakuukin on noihin asuntoihin maksimissaan 400 DOLLARIA ja meikäläisellä on kahden KUUKAUDEN vuokra! Mitä hittoa...



Asuntohakemuksessa kysytään pituus, paino ja silmien väri ja koirat maksavat tietenkin omaa vuokraansa. Koirien maksimikoko on pieni ja niillä on roturajoitus, eli kaikkia koirarotuja taloihin ei saa tuoda.


Muuten Houston oli ihan ok. Autokaistoja 8 rinnakkain ja 8 päällekkäin. Kuumaa. Iso kaupunki, jossa on kaksi eri keskustaa, ja korkeita taloja siellä täällä. Välimatkat joka puolelle ovat suuria. Kävin shoppailemassa the Galleria - ostoskeskuksessa, jonka toisen kerroksen parista kivannäköisestä kaupasta peruutin vähin äänin pois - jos t-paita maksaa 800 dollaria. Käytiin myös Neiman Marcus - tavaratalossa "JUST LOOKING"... Henkan ja Maukan näköisiä rääsyjä jotka maksaa saman verran kuin saan palkkaa kahdessa kuukaudessa ilman veroja ja en edes ollut kuullut mistään niistä merkeistä.

Ostin kuitenkin Houstonista - hieman kohtuullishintaisemmista kaupoista - neljät kengät (tällä 41 sirolla kaviolla pitää ostaa silloin kun on saatavilla) sekä pari mekkoa ja Tommy Hilfigerin ja Nautican outlet - myymälöistä peruskäyttövaatteita.

Tämän viikon lopulla mennään Miamiin. Yritän varata tämän alkuviikon rusketuksen hiomiseen :P (blondi...), liikuntaan ja terveellisiin elämäntapoihin.

(My ass.)

PS. Aina oppii. Mentiin Tapas - baariin Houstonissa ja siellä oli lista erilaisia maustettuja viinoja joita voi tilata hookahissa. Melkein tilattiin, mutta onneksi kysyin. Mä kuvittelin, että se oli joku iso kannu viinaa, mutta se olikin saakelin vesipiippu, josta voi ottaa henkosia erimakuisista viinoista. Kuvitella meidän ilmeitä kun janoiset olisivat odotelleet juomiaan ja vesipiippu olisi pistetty naaman eteen...

0 kyttääjää:

Lähetä kommentti