sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Back in action

Tämä matkustusblogini on ollut naftaliinissa jonkun aikaa - muilta kiireiltä, jotka eivät todellakaan ole helpottaneet, ja siltä pyhältä ajatukselta, että siirtäisin vanhoista muistiinpanoistani ja ties mistä tiedot tänne yhteen paikkaan. Pyhä ajatus on nyt kuopattu. Ehkä. Toivon näes, että maailma on hieman mennyt eteenpäin tässä vuodenkin aikana, hinnat ovat nousseet tai laskeneet, rakennuksia on rakennettu, reittejä muutettu - ja joku toinen on ystävällisesti muistanut päivittää tärkeitä tietoja jonnekin Internetsin syöveriin.

Mutta olipa hauska kuitenkin kirjautua tänne ja katsoa, mitä olen kirjoittanut - monesta jutusta en edes enää tunnista itseäni. Positiivista - minäkin olen siis kasvanut? Mutta olkoon. Matkablogina tämä tulee pysymään, joten jos ei muistella, suunnitella, tai olla reissun päällä, tai muuten merkittävissä tilanteissa, niin pysymme hiljaa.

Tässä vuoden aikana olen toki ehtinyt kaikenlaista. Vuosi sitten Shanghaissa, jota aion vielä tökkiä hieman Internetsin avustuksella päivitettyyn olotilaan, elokuussa eksoottisessa Naantalissa ja Istanbulissa, joita aion myös hieman repiä auki, jouluna Thaimaassa, ja tässä keväällä vielä niinkin jännittävissä paikoissa kuin Tukholmassa ja Oulussa, joista aion myöskin hieman valottaa ainakin jälkimmäistä. Nämä siis naputtelen - käsi sydämellä - tänne yhden päivän sisällä, joka lienee tänään tai mañana ;)


Kesälle on ollut suunnitelmia jo jonkun aikaa, mutta niistä kirjoitan sitten sitä mukaa kun kesä etenee. Sen verran nyt kuitenkin paljastan, että minulla on työn alla (siis normaalien töiden lisäksi) kolme kirjoitusprojektia, joihin haluan saada hieman etäisyyttä, ja ajattelin heittää sitä etäisyyttä muutaman tuhat kilometriä.

Kieliopintojen suhteen takana on 2 vuotta mandariinikiinan opiskelua. Kirjoittamista olen hieman prepannut, lukeminen sujuu hitaasti eikä aina kovin varmastikaan, mutta ääntäminen ja lauseenmuodostus eli puhuminen ovat parantuneet kohisten, ja siitä saa suurimman kunnian kylläkin loistava opettajani Mai!  Olin hämmästänyt siitä, että ainakaan Helsingin yliopistossa ei ollut mahdollisuuta opiskella varsinaisesti kiinaa, vaan sinne haetaan opiskelmaan Aasian ja Afrikan kieliä ja kulttuureja, joista yksi on sitten Kiinan kieli ja kulttuuri (korjatkaa jos olen väärässä, mutta tällaisen käsityksen sain). Tämän tiedän siitä, että laitoin hakupaperia menemään kyseiseen paikkaan, mutta pääsykoepäivä meni hieman ohi... (aina ei voi ehtiä). No, vielä on toinen juttu tuon suhteen tiedossa. En näes pysty vain mitenkään lopettamaan itseni ja taitojeni kehittämistä - olkoonkin sitten, että mitään täältä ei mukaansa saa, ja tällä urheilun määrällä ruumiskaan ei ole kovin kaunis.

0 kyttääjää:

Lähetä kommentti