keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Viinien maistelua San Franciscossa, osa 1

Olimme katsoneet viinikierrosta Napa Valleyssa aiemmin Internetistä ja sen pystyi varaamaan ainoastaan joko soittamalla tai netin kautta. Kierros maksoi yhteensä 95 dollaria henkilöltä. Viinitilojen maistiaiset eivät kuuluneet hintaan, vaan ns. "flight" eli eri tietty viinikierros maksoi 5 tai 10 dollaria (useimmiten 10) per henkilö, joka maksettiin etukäteen paikan päällä. Flightiin kuului 4-5 eri viiniä, sekä punaisia että valkoviinejä. Lisäksi saimme matkanjohtajalta 10 dollarin lapun, jolla saimme V.Sattuin tilalta ruuat.
Bussimatka Napaan kesti noin tunnin verran ja ylitimme samalla Golden Gaten, josta ei näkynyt senttiäkään merelle, sillä usva oli todella paksua. Bussissa oli kaikenikäisiä amerikkalaisia sekä mm. ruotsalaisia ja meksikolaisia.
Ensiksi menimme tyylikkäälle Domain Chandonin - viinitilalle, jossa maistelimme kolmea eri kuohuviiniä:
Brut - pullo maksoi 89 dollaria, mutta liian kuivaa meidän makuumme
Blanc de Noir - 22 dollaria - punaviinistä tehtyä kuohuviiniä, suosikkini näistä kolmesta
Extra Dry Rieche - 22 dollaria - T:n suosikki, melko samanlainen kuin ennemmin mainittu

Saimme nähdä ja kuulla kuohuviinin valmistuksesta ennen viinien maistelua. Mikään näistä viineistä ei ollut sellainen, että ostaisin sitä varta vasten. Ehkä ne olivat liian kalliita minun makuuni! Varsin hyvää kuohuviiniä saa jo alle 10 eurolla pullo (toki olen maistanut shampanjaakin ja onhan se hyvää). Silti suosikkini kuohuviinin suhteen on edelleen italialaista ja hieman makeampaa.



Tämän jälkeen suuntanamme oli Andretti, joka on Mario Andrettin omistama. Viinitilan rakennus oli kaunis keltainen uusvanha kivitalo, jonka takapihalle meille oli järjestetty maistiaiset. Viiniviljelmät lähtivät heti takapihan takaa, ja kirpeitä rypäleitä sai maistella vapaasti. Keskipäivän aurinko alkoi vihdoin lämmittämään kunnolla - sää ja lämpötila olivat aivan erilaisia kuin jäätävän kylmässä San Franciscossa. Andrettin viinitilalla maistamamme viinit olivat:

Pinot Grigio - pidämme pinot grigiosta todella paljon, joten odotuksemme oli korkealla. Tämä oli kuitenkin liian kirpeä kummankin meistä makuun. Fume Blanc - tässä maistui ihan selkeästi viinimarja, ja minulle tuli suuhun sellainen pizzataikinan maku - ei välttämättä huono. Zinfandel - tuoksu oli vahva, mutten pitänyt viinistä. Sangiovese - karkkimainen, hedelmäinen ja todella hyvä tuoksu, mutta liian KUIVA, jotta pitäisimme enemmän






  • V.Sattuin viinitilalla oli todella hirveä ryysis, sillä se on suosittu paikka paitsi satunnaisten viinimatkailijoiden vierailuille myös vastaavien viinikierrosten vieraille. Viinitilalla on herkkukauppa, jossa myydään erilaisia juustoja, leikkeleitä ja leivoksia ja sen takana on viininmaistelutila, jossa on useita baaritiskejä. Jouduimme tunkemaan kyynärpäätaktiikalla itsellemme edes jonkinlaisen paikan baaritiskin viereltä.
    V.Sattuin flightissa (molemmilla omat) maistamamme viinit olivat: Chardonnay 2006 Carneros, Off-dry Johannisberg Riesling, Gamay Rouge (tämän paikan rose - viini, joka on heidän suosituin viininsä), Sattui Family Red, Zinfandel 2006, Merlot, Cabernet Sauvignon Vittorio's Vineyard, Cabernet Sauvignon Napa Valley, Muscat (makea!) Käytimme 10 dollarin lahjakuponkimme pihan barbeque - lounaaseen. Ostimme pullon Merlot'a viinibaarista ja söimme ribsejä ja italialaista makkaraleipää pihalla. Jälkiruuaksi suuntasin vielä ryysikseen ostamaan Adult Ho-ho - suklaaherkun. Jonossa ei ollut ennen minua kuin 3 muuta, mutta tietyillä tyypeillä kiire ja kärsimättömyys loppui juuri siihen kohtaan, kun pääse itse kassalle, joten tuhrasin samaan aikaan 20 minuuttia jonossa kun T maisteli viiniä puun alla varjossa.
Flora Springs oli piristys viinikierroksen loppuun. Flora Springsin imago on selkeästi nuorekkaampi, muodikkaampi ja esittelijä kertoikin heidän nimenomaan pyrkivän siihen. Esittelijä oli muutenkin varsinainen standup - tapaus, hauska ukkeli kaikin puolin. Flora Springisssä oli kaksi erilaista flightia, ja pieni juttu, mitä olisi kaivannut aiemminkin - he tarjoilivat viinien kanssa popkornia, päärynää ja juustoa, mitkä ovat aika olennaisia sen suhteen, miten viinit maistaa! Pieni juttu, mutta suuri meille! Ja miten paljon voi maksaa pari päärynää, köntti juustoa ja pussillinen mikropoppareita - ei paljoa, mutta viineistä sai paljon enemmän irti!
Flora Springissä maistamamme viinit olivat:
Solilogu, Poggio del Papa, Napa Valley Cabernet Sauvignon, Trilogy (paikan kallein ja eniten myyty viini)

Matka jatkui Flora Springsistä laivasatamaan, josta matkustimme suurella moottorialuksella melkein tunnin verran takaisin San Franciscon Ferry Towerille. Maisemat olivat upeita, aurinkokin pilkotti, mutta ajoimme niin kovaa vauhtia, että ulkokannella ei voinut juurikaan olla - tukka pyöri päässä ja viinit lensivät tuulessa pitkin naamaa!

0 kyttääjää:

Lähetä kommentti