torstai 29. lokakuuta 2009

Bitter End Yacht Club, North Sound, Virgin Gorda - ei niin katkeraa vaan hunajakuuta!




Bitter End Yacht Clubin päärakennus
Sain etukäteen taikomalla Bitter End Yacht Clubille (BEYC) yhteensä 6 drinkkilippua ja lisäksi pool passit clubin allas-alueelle, joten siitäkin syystä clubille piti suunnata, vaikka paikka olisi muutenkin kuulunut suunnitelmiimme.

Olimme Bitter End Yacht Clubilla 2 yötä, ja vielä ainakin 2 olisi kulunut siellä vaivatta, huolimatta siitä, olisinko siellä veneellä vai hotellissa! Kerrassaan ihana paikka - emmekä todellakaan ehtineet tutustua paikkaan kuin päällisin puolin. Paikka ansaitsee maksimaaliset hehkutukset!

Poijumaksu BEYC:lle oli 20 dollaria, joka oli yllättäen halvin kaikista paikoista (vrt. 25 dollaria), ottaen huomioon sen, että Bitter End Yacht Clubilla oli parhaimmat palvelut ja puitteet tällä matkalla.

Vettä sai huoltolaiturista, se maksoi n. 20 senttiä gallona. Huoltolaiturista sai myös dieseliä ja jäitä. Rannassa oli suihkut ja vessat veneilijöille. Suihkujen käyttö maksaa 3 dollaria - joka paikassa suihkun käyttäminen maksaa, sillä täällä puhdas, suolaton vesi ei ole itsestäänselvyys. Purjeveneessäkin on suihku, mutta silti oikeassa maissa olevassa suihkussa käyminen on aina luksusta.

Rannassa oli mm. ruokakauppa, josta sai kaikkia peruselintarvikkeita, viiniä sekä pakastettua lihaa. Ruokakauppa kuitenkin lähinnä enemmän siinä mielessä, että täydentää veneen ruokavarastoja kuin että ostaa enemmässä määrin ruokaa täältä. Lisäksi rannassa oli myös 2 vaatekauppaa, joista voi ostaa veneilyaiheisia vaatteita, hienoja naisten rantamekkoja,  ja joitakin matkamuistoja. Jos Brittiläisiltä Neitsytsaarilta haluaa jotakin matkamuistoa ostaa, niin ainakin tämän kokemuksen mukaan se olisi kannattanut ostaa täältä valikoiman ja hintansa suhteen.

Ravintoloita Bitter Endissä on 2 gourmet - ravintolaa, joista toisen, Clubhouse Steak & Seafood Grillen maisema näyttää kohtalaiselta:


Bitter End Yacht Club, Clubhouse Steak and Seafood Grille

Juuri siksi harmittaakin, ettei voinut  nauttia makeaa mahantäydeltä ja viipyä paikassa kauempaa, sillä edes tuolla emme ehtineet syömään - ainoastaan English pubin pizzaa ja pikkunaposteltavaa. Veneessä ruokaa oli kuitenkin enemmän kuin jaksoimme syödä.

Aktiviteettejä Bitter End Yacht Clubilla:

  • Hobie cat - purjehdusta, purjehdusta pienemmillä veneillä, surffausta, melontaa, snorklaamista, kalastusta, laitesukellusta. Kokeilimme Hobie Cat - purjehdusta, joka maksoi 40 dollaria tunti, lisäksi veneestä piti maksaa deposit, jonka sai takaisin.

  • Kylpylä/hoitola (ei kokeiltu, mutta kaikenlaisia hoitoja on tarjolla)
  • Allasalue maissa (hieman viileämpää vettä) maksaa 10 dollaria henkilö pyyhkeineen
  • Erilaisia teemamatkoja lähiympäristöön
  • Ulkoilmalokuvateatteri, näytillä tuohon aikaan oli Mamma Mia ja jokin lastenelokuva
  • Kävelyretkiä "vuorille" - ei kokeiltu, mutta jos tuossa helteessa jaksaa tallustaa, niin ei kuin tervemenoa!
  • Joogaa ja muuta jumppaa aamuisin
  • Joskus purjehduskilpailuja

Piirroskuva Bitter End Yacht Clubin palveluista

Saba Rock - ravintola ja hotelli
Saba Rock - ravintola on erillisellä pienen pienellä saarella samalla lahdella kuin BEYC. Sinne pitää varata pöytä, vaikka ei olisi edes kiirellinen aika. Suurimpaan osaan satamien ravintoloita pitää tehdä aina etukäteisvaraus, tällä tavalla he jotenkin kartoittavan illan tarpeita ruuan ja työvoiman suhteen. Ravintola on kallis. Itse tilasin scallopseja (kampasimpukoita) ja T:n tilaama kala, mitä se nyt olikaan (en muista enää... :( ) oli ehdottomasti paras ja mehevin kala, mitä olen ikinä maistanut missään ravintolassa! Sitä puraistessa mehut vain ruiskusivat suuhun! Omat kampasimpukkani olivat ihan ok, mutta yleensä seafoodia täällä ei juurikaan maustella kovin vahvasti. Ravintolan edessä veden alla on valot, joiden lähellä parveilee suuria kaloja:



Barracudia?

En tiedä varmaksi, mitä kaloja nuo olivat, mutta kuulin viereisestä pöydästä maininnan barracudista, ja googlettamalla barracudan kuvan netistä, uskon kalojen olevan barracudia.

Halvimmat yöt Saba Rockissa ovat 175 dollaria off-season ja 195 dollaria high-season.

Sinne voisi mennä joskus sitten, kun ei enää pystyisi purjehtimaan. Kävelimme vielä hetken kuun valossa Saba Rockin hotellin takana. Tiedätkö sen tunteen, kun kaikki on koko ajan super, "upeeta  & mahtavaa", jokainen koettu hetki on vaan vielä toisen päälle lisää hyvä, parempi, paras, vielä parempi, vielä paras... Paksu nurmikko Saba Rockin takana oli pehmeintä ikinä! Riippukeinut Saba Rockin takana olivat aivan rannassa, ja mikään huoli maailmassa ei sillä hetkellä voinut pilata hetken huilaamista kahden riippukeinussa, melkein täysikuun paistaessa tähtitaivaan kanssa kilpaa, lämmintä mutta silti tuuli puhaltaa. Jopa meitä seuraillut kissa oli "maailman suloisin"  - yritti hypätä riippukeinulle mukaan, reppana ei ylettynyt ja sitten jäi makoilemaan tyytyväisenä hiekalle riippukeinun alle.


BEYC kuuluu ehdottomiin suosikkeihini kaikista paikoista, missä olen ikinä ollut (jopa oma koti) ja sinne on pakko päästä uudelleen keinolla millä hyvänsä!

0 kyttääjää:

Lähetä kommentti