maanantai 26. lokakuuta 2009

Pro amatööreilee New Yorkin kentällä

Matkani iltapäivän Helsingistä Lontoon kautta New Yorkiin sujui odotteluiden osalta hyvin joustavasti, sen kun vain kävelin koneesta toiseen, mutta koneeni Atlantin ylityksessä oli jo toisen kerran inhokkini American Airlines, joilla tuntuu olevan vanhemmanpuoleiset koneet ainakin sisustuksen suhteen. Ihme ja kumma, tällä kertaa koneessa oli jopa henkilökohtaiset tv-ruudut, mutta leffavalikoima oli surkea, suurin piirtein 2 leffaa per genre, joista kaikki oli nähty, kuulokkeesta kuului vain toisesta korvasta, joten päädyin vain nuokkumaan koko matkan paikallani lukien ja säpsähdellen.
New Yorkin kentällä olin kuolemanväsynyt puolen yön aikaan, joten laukun saatuani karusellilta suunnistin kohti hotellille vieviä shuttle busseja.
Moka #1: Pysähdyin check-in automaatille katsomaan, että voinko tsekata itseni jo seuraavan päivän lennoille. Ei onnistunut, joten jatkoin kohti Air Trainia kylttejä seuraten. Kävelin erästä käytävää jo puoliväliin ja vastaani tuli kaksi epämääräisen näköistä tyyppiä, ja siinä vaiheessa ajattelin, että onpa ihmeen kevyt olo - missä mun olkalaukku on? Olin laskenut sen automaatin eteen ja unohtanut sen sinne. Ei muuta kuin hirvittävä spurtti takaisin, epämääräisten tyyppien ohi ja siellähän laukku nököttää automaatin edessä. Siellähän nyt oli vain kaikki olennainen passista ja lompakosta lähtien. Mennee väsymyksen piikkiin.
Moka #2: New Yorkin JFK - kentän Air Train - systeemi on varsin hyvä. Toiselta puolelta asemalaituria menevä Air Train liikkuu eri terminaalien väliä (terminaalit 1-8) ringissä, ja toiselta puoleta pääsee sitten Jamaica Stationille tai Howard Beachille ja niiltä eteenpäin sitten subwayllä New Yorkin keskustaan. Hyppäsin siis tuohon terminaalien väliseen vahingossa ja istuin yhden kokonaisen kierroksen terminaalien välillä, otin vähän aikaa lukua, hyppäsin sitten toiselle puolelle laituria ja Federal Circlen asemalle. Federal Circle on se asema, jossa on mm. JFK:n autovuokraamot ja hotellien pikkubussit(shuttle).
Federal Circlellä minua jo odottikin shuttle Days Inn JFK - hotelliin, jonka vierellä on mm. Holiday Inn Express ja muut samaan ketjuun kuuluvat hotellit. Matka yön tunteina kesti muutaman hassun minuutin. Saavuin hotellille hieman yli keskiyön, soitin muutaman puhelun ja torkuin viiden tunnin unet tunnin välein heräillen - onneksi, sillä moka #3: herätykseni oli vasta iltapäivällä viideltä, sillä sokelsin unissani vielä jotakin puhelimen herätyksen kanssa, ja unohdin pyytää herätystä respasta.
Hotellilta on ilmainen kuljetus tunnin välein puolelta kentälle läpi vuorokauden - aulaan täytyy ilmestyä 10 minuuttia aiemmin. Ilmaista aamupalaa (poikkeuksellista) ja sanomalehteä tarjoillaan vasta kello 6 eteenpäin, joten en päässyt kummastakaan nauttimaan tällä kertaa.
---
Varaus Wyndham Resorts - hotelleihin kannattaa tehdä ko. ketjun nettisivuston kautta. Sivustolle käyvät myös suomalaiset luottokortit. Suomalaisetkin nettivälittäjät, kuten Supersaver tai Travellink tarjoavat hotellia samaan hintaan, mutta niissä maksu veloitetaan saman tien ja sitä ei peruuttaessa makseta takaisin. Ketjun nettisivustolta varauksen voi peruuttaa klo. 16 mennessä, ja hinta veloitetaan kortilta vasta hotellilla.

0 kyttääjää:

Lähetä kommentti